Actualitat i Horitzons de L’ENGINYERIA CATALANA

 

Diversos autors. Direcció editorial:
Francesc Ribera Raichs
388 pàgines + 436 fotografies i il·lustracions
17 x 24 cm, en paper estucat semimat i
enquadernació en rústica, cosida, amb solapes
Publicació: Abril 2010
ISBN: 978-84-936120-2-3
PVP: 29,50€
Extractes
Sinopsis:

L'economia se sustenta cada vegada més en empreses de base tecnològica mentre que la manca de professionals, en gairebé totes les branques de l'enginyeria, comença a ser alarmant.

Segons l'Estudi d'Inserció Laboral de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), els estudis tècnics presenten el nivell més alt d'ocupació, amb un 95,02%.

L'obra té com a principal finalitat fomentar les vocacions cientificotècniques entre el jovent.

Es parteix d'una breu introducció històrica centrada en l'ensenyament de la tècnica a Catalunya i s'expliquen, de manera didàctica, amb profusió d'il·lustracions, les àrees d'activitat de les diverses enginyeries, així com la trajectòria, el tarannà i les inquietuds dels col·legis professionals en què s'organitzen els nostres enginyers i enginyeres.

S'ofereix una descripció dels casos d'èxit empresarial basats en l'enginyeria, així com dels equipaments i centres de recerca en què l'aportació dels enginyers i enginyeres és decisiva. Es detallen els estudis o carreres i les universitats o escoles d'enginyeria on es poden cursar. I es fa un repàs de les accions que els enginyers i enginyeres catalans realitzen arreu del món per afavorir el desenvolupament humà i la cooperació internacional.

Totes les especialitats hi són reflectides: indústria, en les seves diverses vessants; telecomunicació i informàtica (o tecnologies de la informació i la comunicació); agronomia, forests i medi ambient; mineria; camins, canals i ports; enginyeria aeronàutica i aeroespacial; naval i oceànica, etc. El públic en general pot accedir per primera vegada a una panoràmica general de la qüestió en un sol volum. De la mateixa manera, el professorat, els joves i les seves famílies poden valorar d'una manera àgil, amena i pràctica el ventall de possibilitats al seu abast.

Autors:

Antoni Roca Rosell
Aproximació a la historia de l'enginyeria catalana

Javier López García
Empreses i iniciatives d'èxit i Escoles universitàries d'Enginyeria

Marta Pulgar Padial
Universitat Politècnica de Catalunya

Anna Pinter Pla
Centres de recerca i equipaments

Marta Pulgar - Elena Aguilar García
Desenvolupament humà i cooperació internacional

Francesc Ribera - David Martínez Reygaza
Col·legis professionals

Direcció editorial: Francesc Ribera Raichs

 
 
 
 
 

Copyright © 2008 Dobleerre Editorial - Aviso legal